TAEKWON-DO
Home / 2023 / Sekce závodíme / Czech Open se vrátil do Prahy
9.3.2023 / Czech Open - Memoriál Marka Lazora (žáci, junioři a senioři) Propozice

Czech Open se vrátil do Prahy


Czech Open před více než 25 lety v Praze začal psát svoji historii. Bohužel pak následovala dlouhá odmlka a obnovení se dočkal až v roce 2003. Tehdejší vedení Sonkalu stálo u jeho obnovení společně s Český svazem Taekwon-Do ITF. Několik let se konala tato soutěž v Třeboni, aby následně přesídlila do Nymburka.

V loňském roce byl Czech Open naplánován zpět do hlavního města a iniciátorem této změny byl vedoucí sonkalu Mistr Ondřej Vrábel s tehdejším prezidentem svazu Markem Lazorem. Bohužel Marek se tohoto návratu nedočkal osobně, protože v záři loňského roku velmi nečekaně zemřel. Nicméně jeho duch byl po celý víkend od 3. do 5. března s námi v hale Sportovního centra Řepy, protože název Czech Open byl doplněn o Memoriál Marka Lazora.

Do pražských Řep se sjela velmi početná česká a mezinárodní účast - na 387 závodníků z 12 zemí a 41 škol. Nejpočetnější výpravou byl tým Estonska pro který to byla součást přípravy na dubnové Mistrovství Evropy. Součástí sobotního slavnostního nástupu byla symbolická minuta ticha za Marka Lazora. Následovalo předání ocenění vítězům svazového žebříčku za rok 2022, kde naši členové opět zdatně bodovali a Sonkal zvítězil i v celkovém hodnocení škol!

Následně se na pěti zápasištích rozběhli první kategorie žáků, žákyň, seniorů a seniorek. Junioři a juniorky soutěžili až v neděli. Za sobotu i neděli jsme posbírali celou řadu medailí a na jejich přehled se můžete podívat sem.

Díky velmi početné zahraniční účasti se pořád v hale něco dělo a především utkání sportovního boje měli velkou dynamiku, prostě bylo se na co dívat!

Sonkaláci si z Czech Openu odnesli hned několik pohárů pro nejúspěšnější jednotlivice:
- Jan Sekera, starší žák
- Tereza Štekerová, seniorka
- Ondřej Faltiin, starší junior

Zkrátka nepřišel ani Sonkal - ziskali jsme pohár pro druhou nejúspěšnější školu (za prvním Estonskem a před třetí Sillou).

Podívejte se na 667 fotografií a video sestřih nejdůležitějších akcí. V neděli večer přidáme ještě celkovou video reportáž. Obě videa natočil a sestříhal Alexandr Mach.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14