TAEKWON-DO
Home / 2023 / Sekce závodíme / Nezvyklý termín, rekordní účast
31.12.2023 / Ataxon Taekwon-Do Open 2023 / 8. Čertovský pohár

Nezvyklý termín, rekordní účast


Další ročník prosincové soutěže Ataxon Open je za námi. Letošní, v pořadí již osmý, ročník byl specifický v termínu konání. Původní termín 2. prosince vzal za své administrativní chybou na straně pronajímatele haly a tak se muselo rychle hledat a plánovat. Volba nakonec padla na 17. prosince, tedy třetí adventní neděli. Byť se nejednalo o nejlepší termín, tak účast závodníků a oddílů rozhodně svědčila o opaku. Byť řádí různá virologická onemocnění, tak si cestu do Sportovního centra našlo 331 soutěžících z 24 škol celé České republiky.

Nejpočetněji byly zastoupeny oddíly z Českého svazu Taekwon-Do a doplnili je dva oddíly České Taekwon-Do Federace a jeden z České národní unie Taekwon-Do. Z pohledu věku byly nejplnější kategorie žákovské a na obráceném věkovém a účastnickém spektru byly kategorie seniorů a seniorek.

Po ranním vážení, poradě rozhodčích a koučů se mohl uskutečnit nástup účastníků a v 10.15 už nastupovali první žáčci a žákyně na šest soutěžních ploch. Máme velmi dobrý pocit, že se nám již pravidelně daří mít v hale šest zápasišť. Soutěž má pak výborný spád!

Pro letošní rok jsme i lehce experimentovali přidáním extra soutěžních disciplín, resp. soutěžení s reakčními světly Blazepod. Odezva byla velká především od juniorů a žáků. Do Sonkal Openu vyladíme pár nedostatků z prvního soutěžního klání a v květnu to bude šlapat jako na drátkách!

Přestože byly některé kategorie žáků a žákyň hodně nabité, tak vše mělo rychlý průběh a po sportovním boji jsme mohli vyhlásit majitele pohárů pro nejúspěšnější jednotlivce mezi mladšími i staršími žáky a žákyněmi.

Odpolední program patřil na střídačku juniorům a seniorům, pochopitelně jak mužům, tak ženám. Na tatami se potkalo hned několik osvědčených dvojic protivníků a jejich zápasy měly skvělý náboj! A nebylo to jen o tom, že se potkali členové státní reprezentace, ale své polínko do ohně přihodily leckteré modré pásky. Zkrátka se bylo na co dívat.

V předvánočním čase bylo důležité, že náš paramedic Maruška Benešová neměla moc práce a nejzávažnějším zraněním se zdály pohmožděná žebra.

Odpoledne se chýlilo ke konci a stejně tak i osmý Ataxon Taekwon-Do Open. Nám nezbývalo nic jiného než předat poslední sady medailí a také poháry pro nejúspěšnější juniory, seniory a také ocenit tři nej školy.
Jednotlivci tentokrát byli ze tří škol, které obsadili i příčky nejvyšší v celkovém hodnocení. Tedy pořádající Sonkal, Silla a Třeboň.

Alžběta Plzáková, Silla - nejúspěšnější mladší žákyně
Tadeáš Ventura, Silla – nejúspěšnější mladší žák
Jana Korušková, Silla - nejúspěšnější starší žákyně
Matyáš Stuchl, Silla - nejúspěšnější starší žák
Petra Heydušková, Silla - nejúspěšnější mladší juniorka
Vojta Filípek, Třeboň - nejúspěšnější mladší junior
Tereza Simandlová, Sonkal - nejúspěšnější starší juniorka
Ondřej Faltin, Sonkal - nejúspěšnější starší junior
Veronika Rožboudová - nejúspěšnější seniorka
Jiří Novák, Sonkal - nejúspěšnější senior

Pořadí škol:
1. Sonkal, 18-17-10 (zlaté, stříbrné a bronzové)
2. Silla, 11-10-9
3. Třeboň, 7-3-4

Na závěr mi dovolte poděkovat za celý realizační tým – všem závodníkům, koučům, rozhodčím a také skvělé partě sonkaláků a sonkalaček, kteří letošní Ataxon Open připravili a zorganizovali!
Rovněž velké poděkování patří našim partnerům:
- Magistrátu hlavního města Prahy za finanční podporu
- Českému svazu Taekwon-Do ITF za finanční a materiální podporu
- Ataxonu za chrániče pro nejúspěšnější jednotlivce. Nově tuto značku můžete najít mezi schválenými výrobci pro Mistroství Evropy!
- Hayashi CZ za finační podporu

Prohlédněte si 584 fotografií, které pro nás pořídil převážně Martin Hudák a také se podívejte na sestřih a reportáž Alexandra Macha.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14